lørdag 20 januar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Den tredie skole i Ørestad skal åbne i år 2023

skole aabning skabeEn ny 4 sporet skole er på vej i Ørestad. Lokaludvalget og børne- og ungeforvaltningen har spurgt borgerne i Amager Vest om, hvad den nye skole skal kunne efter lukketid

• Når Ørestads anden folkeskole, Kalvebod Fælled Skole, åbner i august 2018, er Københavns Kommune allerede godt igang med at planlægge bydelens tredie skole.
Prognoserne for børnetallet i Ørestad fortæller at der vil være brug for i alt 10 skolespor i bydelen, og med beslutningen om den tredie skole udviser kommunenrettidig omhu, efter at de to første skole blev besluttet og bygget lidt meget for sent.
I disse dage forhandler Københavns Kommune med By og Havn om købet af en grund til den tredie skole et sted i Ørestad Syd. Den nye skole skal have fire spor og være klar  til at modtage elever om seks år, i 2023.

Flest vil have kulturhus
Men den tredie skole i Ørestad skal også kunne bruges af Ørestads borgere til fritidsformål udenfor skoletiden. Ved budgetforhandlingerne på rådhuset i september måned skal politikerne beslutte, om skolen skal have en idrætshal, bibliotek, svømmehal eller måske et produktionskøkken.

Borgerundersøgelse
Amager Vest Lokaludvalg og Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune har lavet en borgerundeersøgelse for at få mere viden om borgernes ønsker og behov til faciliteter ved den nye skole.
762 borgere svarede på undersøgelsen. Topscoren blandt borgernes syn på mangler i Ørestad viste sig at være et kulturhus, som 55,4% af borgerne efterspørger. Dernæst kommer mødesteder på 42,7% og så foreningslokaler på 41,1%.
84,7% af de adspurgte mener, at skolen skal have en idrætshal, mens det kun er 51,4%, der mener, at skolen skal have et produktionskøkken.
Undersøgelsens resultater indgår nu i kommunens budgetforhandlinger. Venstre har allerede tilkendegivet, at partiet helst vil have en svømmehal i Ørestad.

Skoler må ikke stå tomme
Amager Vest Lokaludvalget mener at der generelt mangler lokaler til fritids- og foreningsliv i Ørestad. Siden år 2000 er befolkningstilvæksten i Ørestad tredoblet. Men lokaludvalget mener ikke, at hverken antallet af skoler, daginstitutioner eller forenings- og fritidsfaciliteter er fulgt med.   
”Med det behov der er for lokaler til fritids- og foreningsliv giver ingen mening, at skolernes lokaler og udearealer står tomme efter lukketid. Med byggeriet af en ny skole er her enestående mulighed for at tænke lokalsamfundets behov ind fra start, når kommunen alligevel bygger nyt”, udtaler Kresten Thomsen, lokaludvalgsmedlem i Amager Vest.

Stort behov
Økonomiforvaltningen har også vurderet, at der er et behov for flere fritids- og kulturfaciliteter i Amager Vest. Intet er besluttet endnu, men forvaltningen vurderer at udbygningsbehovene er en idrætshal mere, en svømmehal, en kunstgræsbane mere, en fodboldbane, et bibliotek mere, samt et kulturhus.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews