fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

KV17: Lav stemmeprocent på Ørestad Skole

kv13 skole valgMed en stemmeprocent på kun 54,20% blev Ørestad en af bundskraberne i Danmark, når det gælder valgdeltagelsen ved kommunalvalget tirsdag. Socialdemokratiet fik 22,8% af de afgivne stemmer. Venstre fik 15,6%

Der var i alt 14.411 stemmeberettigede vælgere tilknyttet valgstedet Ørestad Skole, da vælgerne i går tirsdag skulle stemme til Borgerrepræsentation og Region Hovedstaden.

KV17 2Syd oerestadskole

Og selv om køen til vagstedet var lang i aftes - den gik fra svingdøren på 2. sal, ned ad trappen og ud til Ørestads Boulevard - så var det faktisk kun godt halvdelen af vælgerne, som gad møde op for at stemme.

Afstemningsstedet fik en stemmeprocent på  54,2%. For fire år siden var stemmeprocenten 58,7%, mens 85% mødte op på skolen for at stemme til folketingsvalget i 2015.

I går satte 7.811 deres krydser på de to stemmesedler i stemmeboksene i den store sal på skolen. Eller sendte en brevstemme. Det er ganske vist 1.394 flere vælgere end ved sidste BR- og Regionsvalg i 2013. Men siden da er der flyttet omkring 5.000 nye vælgere til afstemningsområdet, som et af fire afstemningssteder i kredsen Sundbyvester. Afstemningsstedet er afgrænset af Kongelundsvej og Grønjordsvej.

Afstemningsresultatet skiller sig ud fra resten af Københavns Kommune på flere måder:

Liberal Alliance (Liste I) går fra 8,6% til 5,4% af stemmerne. Det skyldes sandsynligvis, at den lokale kandidat Lars Dueholm ikke genopstillede, da han i øvrigt er flyttet fra Ørestad og ikke er medlem af LA længere.

Socialdemokratiet får 27,6% af stemmerne i hele kommunen, men altså noget mindre i Ørestad (22,8%). Omvendt får Venstre 7,8% på kommuneplan, men næsten den dobbelte vælgertilslutning i Ørestad (15,6%).

Det nye parti i BR - Alternativet - fik med 777 stemmer på Ørestad Skole lige præcis 10% af stemmerne. I hele kommunen fik partiet 10,5%.

Dansk Folkeparti mistede i går 187 stemmer og mistede 2,1%-point på Ørestad Skole. Tendensen gælder hele kommunen, og Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) får dermed ikke lov til at fortsætte som borgmester efter 1. januar.

Flertallet af stemmerne er placeret i rød blok: Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten fik tilsammen 54,4% af stemmerne på Ørestad Skole. Dertil kommer Alternativets 10% - hvis man da regner dette parti med på den røde side.

De fire partier har da også indgået en konstitueringsaftale. Fordelingen af fag-borgmesterposter ser dog ud til at trække ud. Fredag så kabalen således ud:

Overborgmester: Socialdemokratiet (Frank Jensen). Ret sikkert.

Børne- og Ungdomsborgmester: Socialdemokratiet (Sandsynligvis Jesper Christensen). Måske en anden socialdemokrat, som har fået højt stemmetal?

Teknik- og Miljøborgmester: Enhedslisten (Ninna Hedeager Olsen). Ret sikker. Enhedslisten har en rotationsordning, som betyder at Morten Kabell er ude, og hun er deres topkandidat.

Sundheds- og Omsorgsborgmester: SF (Sandsyndligvis Sisse Marie Welling). Vælger måske en anden af de nedenstående poster.

Socialborgmester: Sandsynligvis Radikale Venstre (Mia Nyegaard). Afventer.

Kultur- og Fritidsborgmester: Alternativet (Sandsynligvis Nico Grünfeld). Partiet overvejer at tage Socialborgmesterposten.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester: Sandsynligvis Venstre (Cecilia Lonning-Skovgaard). Er 'sidstevælger' og må tage den post som er ledig.

STEMMETAL OG STEMMEPROCENTER PÅ ØRESTAD SKOLE 21. NOVEMBER 2017:

KV17 a jKV17 k pKV17 q aa

 

 

 

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews