fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Kommunen godkender 149 nye almene boliger i Ørestad Syd

orestad have fromsouthwestAAB har fået godkendt et projekt for 135 almene familieboliger og 14 almene ungdomsboliger i Ørestad Have i Ørestad Syd. En del af familieboligerne skal være små billige boliger, der f.eks. kan tilbydes til flygtninge

Ørestad Have bygges på grunden mellem Richard Mortensens Vej, Asger Jorns Allé og Else Alfelts Vej. Karréen får i alt 311 boliger, hvoraf de 149 bliver almene lejeboliger og resten private udlejningsboliger. Dertil kommer en daginstitution til 170 børn og et erhvervslejemål.

”Jeg er rigtig glad for, at projektert i Ørestad Syd åbner for at blande almene og private boliger. På den måde sikrer vi en mere blandet by, hvor alle uanset baggrund og indtægt bor dør om dør. Dermed gør vi op med tendensen til en by med udsatte boligområder og rigmandsghettoer", udtaler Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Teknik- og Miljøudvalget godkendte boligorganisationen AABs projektet på sit møde 27. november. Det betyder at Københavns Kommune yder grundkapitallån til projektet. Det gør de for at få opført de almene boliger til en rimelig husleje og i en god arkitektonisk og byggeteknisk kvalitet. Borgerrepræsentationen skal nu godkende projekterne samt grundkapitallånet, før byggeriet kan gå i gang.

Ørestad Have bliver i alt på 28.000 kvm. og er tegnet af Arkitektfirmaet Dorte Mandrup A/S. Indflytning forventes at kunne finde sted medio 2019. (Læs mere om Ørestad Have her).

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews