fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Now You See Me 2: Pseudo-action og hastigt lappede plothuller

now You See Me 2 Cast Wallpaper• ’Now You See Me 2’ er en film, der benytter sig stærkt af tryllekunstens afsløring og overraskelse. Hele præmisset for at nyde filmen er, at publikum spiller med på dens ”du troede, du vidste, hvad der skete, men nu viser vi dig, hvad der virkelig skete”-taktik – en slags visuel der-fik-jeg-dig!

1stjernerNow You See Me 2. Instruktion: Jon M. Chu. Medvirkende: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan m.fl. Varighed: 128 min.

Denne anden film i serien starter hvor den første slap med kun enkelte udskiftninger i besætningen. Vi følger stadig truppen af de fire talentfulde tryllekunstnere, The Four Horsemen, der opsætter grandiose forestillinger for at afsløre forrentningsfusk og lyssky kriminelle firmaer. Året efter den første films handling er kvartetten blevet en trio, og gruppens medlemmer J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merrit McKinney (Woody Harrelson) og Jack Wilder (Dave Franco) er gået inkognito, mens de venter på besked om deres næste opgave fra den hemmelige orden, The Eye. Snart opstøves de af den passionerede fan og illusionist  Lula May (Lizzy Caplan), som hurtigt accepteres som det manglende medlem af The Four Horsemen.

Gennem en lang række tricks, hypnose, illusioner og teknologier forsøger de fire at afsløre den skumle forretningsmand Owen Case (Ben Lamb), hvis software stjæler forbrugernes data. Det lykkes dem næsten, men Cases gamle partner Walter Mabry (Daniel Radcliffe) kidnapper dem til Macau, hvor han tvinger gruppen til at arbejde for sig i et forsøg på at stjæle den farlige software tilbage. Og det er kun begyndelsen…

’Now You See Me 2’ hopper fra land til land, trick til trick og afsløring til afsløring med et tempo, der mest af alt virker som en reklamefilm på coke. Der sker så meget på biograflærredet, at man næsten skulle tro, at instruktøren holder tempoet oppe, så man ikke kan nå at se alle plothullerne. Der er noget mærkeligt let over filmen. Lidt ligesom kartoffelchips eller Candy Crush, der giver umiddelbar tilfredsstillelse, men straks propper mere af det samme i dit ansigt, så snart du tror, du er færdig.

Det bedrevidende og arrogante har altid været et problem for tryllekunstnere, og hvis man tager det til den yderste ekstrem, hvor de virkelig kan gøre det umulige, falder kæden af.
Tryllekunstnere har netop evnen til at imponere og underholde, fordi deres tricks ligger lige udenfor vores forståelse, men altid med muligheden for at et glemt kort eller en fejlplaceret mønt får hele korthuset til at falde sammen.
Det ser vi ikke i ’Now You See Me 2’. Her er al tryllekunst blevet til magi – overnaturligt og praktisk talt umuligt.
Denne anmelder kunne håndtere tempoet og arrogancen, hvis filmen havde fundet nogle bedre skurke og lært et trick eller to fra lignende – men langt bedre – heistfilm som ’Ocean’s Eleven’ eller klassikeren ’The Italian Job’.
’Now You See Me 2’ mangler disse films finesse, elegance og forståelse for heist-genrens mest centrale element, det sidste store kup. I stedet ender filmen i en farvelade af usammenhængende pseudo-action, flade karakterer og hastigt lappede plothuller.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews