fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Unge strømmer til IT-Universitetet i Ørestad Nord: 47 procent flere ansøgere i år

itu studerendeFlere end nogensinde har i år søgt ind på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i Ørestad Nord – en udvikling, der vækker glæde blandt arbejdsgiverne, som tørster efter it-arbejdskraft. Samtidig viser årets ansøgertal en kraftig stigning i kvindernes interesse for softwareudvikling

1715 unge har i år søgt en studieplads på en af IT-Universitetets fire bacheloruddannelser. Det er det højeste antal i universitetets historie og en stigning på hele 47 procent i forhold til sidste år. Mest populær er uddannelsen i softwareudvikling, som har modtaget 587 ansøgninger, heraf 313 førsteprioritetsansøgninger. IT-Universitetets nye uddannelse i Data Science er ligeledes særdeles populær med 391 ansøgere, heraf 138 med førsteprioritet.

Den store søgning til især de tekniske uddannelser harmonerer ifølge rektor Mads Tofte med de gode jobmuligheder inden for feltet.

”Flere unge har set, at en teknisk it-uddannelse giver fremragende karrieremuligheder inden for en lang række brancher, fra finansverdenen til den offentlige sektor. Softwareudvikling er et kreativt fag, hvor man får stor indflydelse på fremtidens digitale løsninger, og de færdige kandidater kommer ud til et arbejdsmarked, der har et enormt behov for deres kompetencer. Det tror jeg appellerer til rigtig mange unge,” siger han.  

Særligt glæder Mads Tofte sig over, at antallet af kvinder, der vil læse softwareudvikling er steget fra 46 til 87, næsten en fordobling. Også IT-Universitetets nye uddannelse i Data Science er populær blandt kvinderne med 85 kvindelige ansøgere.

”Vi glæder os allermest over, at flere og flere kvinder søger ind på de tekniske it-uddannelser. Digitaliseringen påvirker alle i vores samfund, så det er vigtigt, at både kvinder og mænd er med til at designe de nye teknologier,” siger han.

itu frontMangel på softwareudviklere
Danske virksomheder har længe meldt om mangel på netop softwareudviklere og andre it-specialister med en stærk teknisk profil, og behovet ventes at stige markant i de kommende år. En rapport fra Erhvervsstyrelsen anslog sidste år, at Danmark vil mangle 19.000 it-specialister i 2030.

Derfor kommer de unges store interesse for netop disse fag som en god nyhed for virksomhederne.

”Vores branche er facilitator for den digitale udvikling. Hvis ikke vi kan finde de kræfter, der skal til, går det ud over Danmarks fremtid, fordi vi så ikke kan skabe de digitale løsninger. Så det er umådelig positivt, at de unge har set, at der er brug for dem på de digitale fronter,” siger Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen.

En undersøgelse foretaget blandt IT-Branchens medlemsvirksomheder viste for nylig, at hver tredje virksomhed har måttet sige nej til opgaver, fordi de ikke kunne rekruttere de nødvendige it-folk.

”Det er helt klart softwareudviklere, som har kompetencerne til at skabe de digitale løsninger, der er størst behov for,” fortæller Birgitte Hass.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews