lørdag 17 marts 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Overser alle tegn på dårligt erhvervsklima


cecilia lonning 2015Vi forstår godt, at virksomhederne i København af og til må tage sig til hovedet over Københavns Kommunes erhvervsklima

Sådan havde vi det også, da vi læste indlægget fra avisen d. 3.8., hvor Enhedslistens spidskandidat Ninna Hedeager Olsen sammen med Susan Hedlund (S) og Sisse Marie Welling (SF) påstår, at Københavns erhvervsklima er godt.
 
De tre debattører fejllæser en undersøgelse foretaget af beskæftigelsesforvaltningen i København og mener herefter, at alt er godt på erhvervsfronten i København. Det svarer til at sige, at solen skinner, når man kigger op i himlen og konstaterer et sort tæppe af tordenskyer.
 
Faktum er, at København år efter år – i flere forskellige og af hinanden uafhængige undersøgelser – ligger helt i bund i målingerne af den service, kommunen tilbyder virksomhederne. Det kan de tre forfattere altså ikke løbe fra, hvor end de gerne vil. Ninna Hedeager Olsens partifælle, borgmester Morten Kabell, erklærer sig ”inderligt ligeglad” med disse undersøgelser og afviser dem med en påstand om, at de er politisk biased. Men så skal selv Københavns Kommunes egen undersøgelse ”Erhvervsbarometret 2017” være politisk skæv – det nægter vi at tro. I den undersøgelse ringer de røde alarmklokker også, fx på målingen af andelen af virksomheder, der er tilfredse med kommunens indsats og service.
 
Den konkrete undersøgelse, som de tre debattører i øvrigt omtaler og konkluderer ud fra, er langt fra rosenrød. Indstillingen er tværtimod problematisk, idet Teknik- og Miljøforvaltningen ikke har forholdt sig til de mange ønsker til regelforenkling, der er kommet fra det københavnske erhvervsliv ud fra undersøgelsen.
 
Elendighedens København lever således fortsat videre i bedste velgående, og er langt fra den myte, som de tre røde politikere ellers forsøger at gøre det til. Hvis dette er måden at håndtere erhvervsklimaet på, forstår vi sådan set godt, hvorfor København opnår så dårlige placeringer i målingerne heraf.

Godt liv:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews