søndag 18 marts 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Den måske hyggeligste kulturdag nogensinde

oex17 moleplads kulturdagVelbesøgt Ørestad Kulturdag med god stemning i lørdags:  Temaet for dette års Ørestad Kulturdag var ’Ørestad i bevægelse’. Kulturdagen blev denne gang holdt i Ørestad Syd og der var masser af bevægelse og aktiviteter for børn og barnlige sjæle

God stemning og godt vejr prægede de mange aktiviteter, som Ørestad Kulturdag i år kunne tilbyde. Rigtig mange i alle aldersklasser havde fundet vej til Molepladsen for enden af Richard Mortensens Vej, hvor alle boder og telte var samlet, så der opstod en intim og hyggelig stemning. Flere talte om, at det er sådan, kulturdagen bør arrangeres. Nemlig tæt, hyggelig og intens.

Børn i bevægelse
Blandt de mange aktiviteter, der morede både børn og voksne, var et forhindringsløb i en sæbekassebil.

oex17 saebekasseloebMikkel på 6½ år i sæbekasseløb med mor StineDen er bygget af Patrick Fritz, der bor i Porthuset med sin familie og for få måneder siden startede virksomheden Handyman.dk.

”Jeg var blevet arbejdsløs og fik lyst til at starte mit eget firma. Jeg er god med hænderne og jeg er altid i gang med at lave forskellige ting, så jeg er glad for at være med på kulturdagen. Hvis det er muligt, vil jeg helst holde mig til at lave noget i Ørestad, for det giver mig en fleksibilitet at kunne arbejde her, men det er også bare mest fedt at lave noget lokalt”, synes Patrick Fritz.

 

 

 

oex17 FunballNiels på 7 år syntes, det var sjovt at prøve en waterball

Søen for enden af molepladsen blev flittigt brugt til kajaksejlads, og én af de andre aktiviteter, der tiltrak mange børn, var waterballs. Inde i de store luftfyldte bolde kunne børnene kravle, gå eller løbe uden at blive våde. Det så ikke så let ud, men helt sikkert sjovt.

Kreative workshops
I den kreative workshop ’Lad fuglene komme flyvende’ hjalp Julie Dufour børnene med at skabe flotte papmachefugle.

 

 

 

 

oex17 haerfuglElvira Bonavida på 5½ år lavede en flot hærfugl”Her kan man lave sin egen Ørestad-fugl. Vi fortæller børnene om de fugle, der forsvinder fra området og også dem, der kommer hertil. Hærfuglen er én af de fugle, der nu ser ud til at have slået sig ned her. På den måde sætter vi fokus på klimaforandringerne og fortæller børnene, hvordan det for eksempel påvirker fuglelivet her, hvor de bor”, fortalte naturformidler Julie Dufour.

 

 

 

 

 

 

oex17 djaevlespilDyb koncentration ved djævlespilletI cirkus workshoppen blev børnene inviteret ind i manegen af cirkusartisterne Zora og Katja. Her kunne børn i alle aldre lade sig udfordre med djævlespil, jonglering med kegler, akrobatik, og gå på line.

Ørestad Bibliotek var vært for et hacklab, hvor børnene kunne bygge fremtidsmaskiner. Da Ørestad Avis kom forbi var børn i fuld gang med at skabe computerstyret elektronisk musik. Anna Bjørklund fra biblioteket fortalte, at de tilbyder hacklabs hver onsdag i ulige uger kl. 18.00-21.00 på biblioteket. Alle fra fem år og op er velkomne.

 

 

oex17 Musik’Takt og Tone med Benjamin og Lone Band’ underholdt med kendte børnesangeBlandt de mange andre aktiviteter kan nævnes dragebygning, yoga workshop, loppemarked, graffiti workshop, danseforestilling, bumperballs, guidede ture, klovnen Knud og naturligvis det legendariske anderæs.

 oex17 pileflet 0317oex17 loppemarked 0318kaffecykel skovhjaelpere oex17 0323oex17 grafitti 0320oex17 0309

Godt liv:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

euronews