lørdag 17 marts 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Udsigt til forbud mod tomme boliger

bopaelspligt 7743Der tegner sig et flertal i Folketinget for en lovændring, som betyder at der ikke længere kan stå tomme lejligheder i København uden faste beboere. Bopælspligten skærpes

• I dag kan ejerne af 2.700 københavnske boliger udnytte et hul i lovgivningen og benytte ejendommene som sommerresidens eller lade dem stå tomme og ubrugte hen uden at kommunen kan gribe ind. Med den nuværende lovgivning træder bopælspligten først i kraft, når der har været folkeregistertilmelding på en adresse.
Men onsdag 26. april førstebehandlede Folketinget et beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at ændre loven, så kommunerne fremover kan stille krav om, at boliger skal benyttes til beboelse allerede fra det tidspunkt, de er færdigopført.

”Det er en provokation, når de reelt boligsøgende må se sig overhalet i boligkøen af eksempelvis udenlandskdanskere, der udnytter et hul i lovgivningen til at købe sommerhuse på attraktive adresser i København,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).
Han mener også, at hvis en stor del af lejlighederne ligger ubenyttede hen, betyder det færre mennesker i bydelens gader og byrum. Samtidig bliver det sværere for de lokale butikker, cafeer og restauranter at få deres forretninger til at løbe rundt.
 ”Hvis ikke vi får lukket hullet i lovgivningen, risikerer vi, at de attraktive bydele langs havnen udvikler sig til spøgelsesbyer," siger Morten Kabell.

Kun 57 i Ørestad
København blev sidste år teknisk i stand til at samkøre BBR-registeret med Folkeregisteret. Det afslørede at der er ca. 2.700 boliger i Københavns Kommune, hvor der aldrig har været folkeregistertilmelding. Hovedparten af disse boliger er opført efter 2010.
Opgørelsen viste at der var omkring 57 sådanne tomme boliger i Ørestad.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews