fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Masser af børn til Store Legedag

store legedag 2017 03Hundredvis af børnefamilier deltog i Store Legedag i Ørestad City 24. juni

• For 7. år i træk blev der den sidste lørdag i juni måned afholdt Store Legedag. Det er en årlig tradition, der arrangeres af seks daginstitutioner i Ørestad, som til daglig går under den spøjse fællessbetegnelse 'A Klynge I'.
Lørdag den 24. juni fra kl. 10.00 og to timer frem samledes masser af børnefamilier til den festlige legedag, selv om skyerne på himlen over Ørestad var grå og det indimellem dryppede lidt.
Institutions 'klyngen' består af M-Husets Idrætsvuggestue, Børnehuset 8-Tallet, Lille Arena, Kongeriget, Sejlhuset samt Børnehuset Jorn, der åbnede i marts i år. Det pædagogiske personale fra de seks daginstitutioner var mødt talstærkt op og gjorde deres bedste for at give alle de mange børn i forskellige aldre en god oplevelse.

Sjove og hyggelige lege
Der var masser af sjove, skøre, udfordrende, spændende og hyggelige lege og aktiviteter for børn i alderen 0 – 6 år. Hele 32 sprog er repræsenteret blandt de mange børn i de seks daginstitutioner, så ved hver aktivitet kunne man orientere sig på både dansk og engelsk om, hvad legen går ud på og hvilke gavnlige virkninger, aktiviteten har. Fra en madbod tilbød institutionernes køkkenpersonale lækre og økologiske smagsprøver som eksempler på den sunde mad, som børnene får til daglig.
Børnene kunne lade sig udfordre i Edderkoppespindet, hvor de skal kravle, krybe, løfte benene højt og støtte på hænderne for at komme igennem. Alt sammen bevægelser der styrker muskelled, sanserne og deres koordinationsevne. På Motorikbanen var der mange forhindringer, der især udfordrede børnenes evner til at balancere, og i Fart bollen gjaldt det om at bevæge sig og løse en opgave samtidig. I sansebanen kunne børnene træde i og mærke forskellen på pastaskruer, bolde og sand og på den måde tilegne sig viden om dem selv og deres omgivelser. Derudover var der wellness i børnehøjde, krible-/krabledyr i terrarium, cykelbane, modellervoks, strømpehoved, sanglege og meget mere.

store legedag 2017 02Fællesskab
Heidi Kragskov Bruun, der er leder af A Klyngen, glædede sig over det store fremmøde:
”Det er 7. år, vi arrangerer Store Legedag og vi holder det altid den sidste lørdag i juni måned. Det er noget, som børnene taler om længe forinden, og snakken spreder sig, så der også kommer mange, der ikke har børn i vores institutioner. Vi ser også, at tidligere medarbejdere kommer og får en snak med børnene og deres tidligere kolleger. Alle aktiviteterne, som vi præsenterer her, er alle eksempler på de lege, som børnene i de enkelte institutioner laver til hverdag. Vi vil gerne signalere det fagligt dygtige personale, vi har, men også bare invitere alle børnene til at tage forældre og bedsteforældre med til en dag fuld af oplevelser. Vi vil gerne være med til at skabe et fællesskab”, fortalte Heidi Kragskov Bruun.

En samlende begivenhed
Ved siden af madboden stod repræsentanter fra institutionernes forældreråd til rådighed for spørgsmål og en snak om, hvad det indebærer at være bestyrelsesmedlem i for eksempel en børnehave. Anne Ellemann, der er formand for bestyrelsen i hele A Klyngen og også bestyrelsesmedlem i Børnehuset 8-Tallet, var sammen med bestyrelsesmedlem i Sejlhuset Stine Søndergaard mødt op for at promovere forældrearbejdet.
”Det er dejligt, at der er kommet så mange. Legedagen er gennem årene vokset, fordi vi nu er flere institutioner end tidligere og der er så mange børnefamilier, der bosætter sig i Ørestad. Men det er mit indtryk, at her også kommer nogle, der ikke har børn i institutionerne”, vurderede Anne Ellemann.
”Ja, legedagen er blevende en samlende begivenhed her i Ørestad. Det er rart at kunne samles om børnene og vi bliver mere sammentømret på den måde”, supplerede Stine Søndergaard.

Begejstrede forældre
Mikkel From og Peter Thøgersen, fædre til børn i Børnehuset 8-Tallet og Ørestad Skole, var troppet op for 4. år i træk:
”Det er vi nødt til, for børnene taler jo om det i lang tid. Men det er hyggeligt og her er jo noget for alle”, sagde de to fædre i en munter tone.
Christina Sindhøj, der for nylig er flyttet til Ørestad, var begejstret:
”Jeg kan godt lide konceptet. Det er en super god ide og her er masser af aktiviteter. Det er godt at høre, at der er en tradition, der kommer igen til næste år”, sagde Christina Sindhøj, mens sønnen Marc på 3½ år var i fuld gang med en af de mange lege.

 

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews