fredag 23 februar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

For Anne er Ørestad den første baby

anne rask vendelbjerg afskedI dag er hun mor til to, men Ørestad var den første baby, da Anne Rask Vendelbjerg var nyuddannet og i 2008 fik jobbet som første sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet GFS i Ørestad. Nu er tiden kommet, hvor hun vil søge nye veje

• Efter ni et halvt travle og spændende år som som leder af Grundejerforeningssekretariatet (GFS) i Ørestad, stopper Anne Rask Vendelbjerg ved udgangen af juni. Med ikke så lidt vemod:
"Jeg har virkelig fået Ørestad ind under huden i mine ni år som leder af GFS. Det er som mit første barn", siger Anne, som dog har to rigtige børn derhjemme.
"Dem glæder jeg mig til gengæld til at være mere sammen med. Jeg har sparet op til at kunne tage en jobpause og pleje familien, imens jeg finder ud af, hvad jeg vil lave i fremtiden," fortæller hun.
Anne Rask Vendelbjerg var sudentermedarbejder i Ørestadsselskabet 2005-2008, da hun som nyuddannet cand.comm. fra RUC blev 'headhuntet' til jobbet som leder af det nystiftede Grundejerforeninssekretariat.

anne rask vendelbjerg 2017Fra én til seks på kontoret
Ørestad var fra starten tænkt som en bydel, hvor grundejerforeningerne skulle spille en stor rolle. De fik overdraget  bydelens grønne områder, stier og veje, og skulle selv udvikle parker og byrum. Det stod hurtigt klart, at der var brug for et sekretariat for de planlagte fem grundejerforeninger plus vandlauget.
"Dengang var vores fællesarealer nærmest pløremarker, der manglede stier, og de mange nye beboere flyttede nærmest ind på en byggeplads og savnede parkeringspladser, daginstitutioner og butikker. Sammen med grundejerforeningerne skulle vi samtidig bygge et sekretariat op fra bunden", fortæller Anne Rask Vendelbjerg, som fra at være den eneste medarbgejder i GFS idag skal sige farvel til 6 medarbejdere på kontoret på femte sal i VM Bjerget.

En minikommune
Kontoret står for administration af grundejerforeningsarbejdet, som er tilrettelagt i et velsmurt 'årshjul', og for driften af Ørestads efterhånden mange færdigudviklede fællesarealer som Byparken, Grønningen, Søen i Ørestad Syd, lommeparkerne mv. "vi fungerer nærmest sxom en illeæbitte kommune, med alle forvaltningerne samlet her på kontoret," smiler hun.
Budgettet er på flere millioner.
"De fleste midler går til administration og drift, men det har været dejligt at grundejerforeningerne hele vejen igennem også har villet afsætte penge til udvikling af Ørestad. Vi har hvert år en pulje penge til nye projekter," siger Anne.

Ørestad kan selv
Idag ser hun på Ørestad som 'et stort skolebarn' der snart kan mere og mere helt af sig selv.
"Ørestad Nord er stort set færdigudviklet, Ørestad City og Syd er godt på vej, og så har vi de nye områder Arenakvarteret og Bellakvarteretsom stadig er ved at blive bygget. Men det går stærkt, og vi kan trække på de sidste ti års erfaringer og samarbejder, så de nye kvarterer hurtigt kommer til at fungere."
I løbet af   sine næsten ti årsom fødselshjælper for Ørestad har hun tit undret sig over omverdenens syn på bydelen. Ørestad blev til Plørestad i de københavnske medier - og i danskernes bevidsthed.
"Det kan godt undre, at den samme negative historie kan blive gentaget så mange gange, selv om den ikke passer. Jeg har i ti år næsten kun mødt beboere, som er enormt glade for at bo her! Og som har villet være med til at udvikle bydelen."
"Det er som om at definitionen på godt byliv bliver meget snæver. I Ørestad prioriterer beboerne pladsen, himmelen og lyset højt. Selvfølgelig har vi lært, at vi også skal udvikle de mere intime byrum, og det synes jeg at vi er blevet meget bedre til. Men de store flader og lyset giver også nogle muligheder, som andre måske godt kan savne."

Tænkepause
De sidste par uger som leder af GFS er ret travle. Mange projekter skal afsluttes eller overdrages til den nye leder Simon Nathanael Madsen. Men Anne kan se frem til sommerferie og tænkepause. "Jeg har virkelig nydt at være en del af Ørestads udvikling. Så jeg vil ikke bare kaste mig over det første ledige job. Derfor har jeg planlagt en tænkepause. Men min fremtid kunne meget vel komme til at handle om at være med i et fællesskab og en udviklingsrejse, som her i Ørestad. Og hvem ved, måske ses vi igen, mig og Ørestad."

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews