lørdag 20 januar 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Skab stilfulde forbindelser mellem rummene i din bolig

sponsor bango dkDer er mange muligheder for installationen af nye døre i dit hjem, og en ny dør kan have en stor indvirkning på et rums udseende og design

Normalt kan det være let at glemme dørens vigtighed, da det er en af de konstante og lidt statiske elementer i et rum – ligesom vinduer, tapet, dørkarme, gulv og loft – så man kan helt glemme, at der faktisk er mange muligheder indenfor installationen at døre, og at man kan installere forskellige døre, som bidrager med et helt specifikt udtryk. Én af disse muligheder er for eksempel franske døre.

Skab rumlighed med franske døre
Hvis du eksempelvis ønsker at skabe en fornemmelse af stor rumlighed i et værelse, så er installationen af franske døre en suveræn idé. Franske døre karakteriseres af vinduer, som opdeles med sprosser, således at man ser små firkanter af glas i døren. Det er et meget stilfuldt element, men det skaber først og fremmest åbenhed og rumlighed. Forestil dig blot en dørkarm med en fransk dør installeret i - og prøv så at visualisere dig denne dør erstattet med en almindelig trædør. Glasset i dørene giver en gennemsigtighed, som åbner op for rummet og giver et indblik i et andet rum, som virkeligt kan afhjælpe hele følelsen af indelukkethed. Der er mulighed for at få disse glas til at være helt transparente eller matte, så de kan være helt gennemsigtige eller kun delvist.

Installer en skydedør ved pladsbegrænsning
Når pladsen er trang, så er det relevant at tænke i nye baner, så man kan få udnyttet pladsen optimalt. Det er pladskrævende at installere en konventionel dør, da denne har et krav om plads i forhold til åbningen af denne, og man altså udelukker muligheden for placeringen af møbler i en bestemt vinkel ud fra døren.
Dette problem kan imødegås med en skydedør, hvor døren går i ét med væggen. Her man altså pludseligt installere en dør hvor som helst, da man ikke skal overveje pladskravet, som følger en konventionel dør. Det er derfor ideelt til de mindre lejligheder eller værelser, hvor man gerne vil udnytte pladsen til dets fulde.
Find mange varianter af skydedøre, franske døre og andre døre her

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews